For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Aegidienberger merrie, 4 gangen met veel natuurlijke tölt vergelijkbaar met een IJslandse merrie. IJslandse merrie voor recreatie en sport

translated
58540 Meinerzhagen, Germany
remove_red_eye 0227
people 2
Sold
This horse has already been sold.
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Mare
Breed

Aegidienberger

Age (years) 12
Height (cm) 145
Type Pony / Small Horse
Color Dapple gray
Discipline Leisure
Other charactics
  • Competition experience
  • Stands for the farrier
  • incl. horse passport
  • Reliable for trail riding
  • No eczema
  • All Rounder
  • Loads well
  • Four-gaited
Aegidienberger merrie, 4 gangen met veel natuurlijke tölt vergelijkbaar met een IJslandse merrie. IJslandse merrie voor recreatie en sport - Bambita is een lieve en mensgerichte 12-jarige Aegidienberg merrie. Ze is geboren in 2012 op de Aegidienberg Gaited Horse Stud (GPZ) en is een dochter van Pescador von Aegidienberg x Boquita (v. Soberbio). Bambita is 145 cm lang, 4 gangen met veel natuurlijke tölt, die comfortabel zit en gereden kan worden van langzaam tot pittig medium tempo. Haar tölt heeft een duidelijke tölt met een goede oprichting en hoge actie. Naast haar ijverige stap en bodembedekkende draf heeft Bambi een goed gesprongen galop, die ze op beide handen kan uitvoeren. Bambi is een paard dat niet gereden hoeft te worden, dat goed voorwaarts beweegt, maar alleen zo snel als haar ruiter wil. Ze kan ook aan een losse teugel gereden worden in stap. Ze is altijd makkelijk in de hand en kan op elk moment gestopt worden.
Een geweldig paard voor ritjes, alleen of in een groep. Ze heeft geen last van honden die los langs het paard lopen. Ze kent ook koeien, maar ook tractoren, vrachtwagens en treinen. Maar dat is nog niet alles. Ze werkt ook enthousiast in de rijbak met bijvoorbeeld rijdbaarheid en licht werkparcours. Je kunt met haar schitteren op de ovale piste, vooral in de meergangen, viergangen en töltproeven.
Tot nu toe heb ik met haar deelgenomen aan 2 shows voor gangenpaarden, waaronder de Duitse kampioenschappen voor gangenpaarden, en ik ben 2e of 3e geworden in alle rubrieken die ik heb gereden. In Wickrath werd Bambi met mij in 2023 tweede bij de Aegidienberg paarden.
Als jong paard kreeg ze een 8.08. Ze is nog niet gefokt.
Bambi is makkelijk te rijden, maar geen beginnerspaard. Haar ruiter moet de hulpen kennen en enige tölt-ervaring hebben.
Ze is fijn in de omgang, maar een beetje gevoelig. Ze is makkelijk in de omgang, kan goed beladen worden, staat goed op de starthulp als ze bereden is, weet hoe ze voor het café moet staan met andere paarden in de aanleuning.
Bambita is eczeemvrij.
Bambi wordt alleen verkocht in een open stal met andere paarden, omdat ze zich op de lange termijn niet op haar gemak voelt in een normale box. (Dit is ook de reden waarom ik Bambi na een jaar met pijn in het hart weggeef. Helaas kan ik haar geen open stal aanbieden (ik heb alleen een box met 5 uur paddock in de winter en 10 uur weidegang in de zomer, geen mogelijkheid om te verbouwen. Ik heb maar één ander paard). Bambi heeft bij de vorige eigenaar 9 jaar in een open stal met een grotere kudde gewoond en voelde zich daar erg op haar gemak.
Bambi's hoogwaardige accessoires (Hrimnir, Equest, Sportsfreund) zijn in zeer goede staat en kunnen geheel of gedeeltelijk worden gekocht.

Ik zou het geweldig vinden als dit paard van mijn hart snel een nieuwe geschikte eigenaar vindt. Daarom verkoop ik Bambi onder haar waarde en voor aanzienlijk minder dan ik voor haar betaald heb.

AKU vanaf 2/2023 zonder bevindingen is beschikbaar.

Betaling in termijnen niet mogelijk!
tTranslated
Pedigree
Pescador
Bjarki fra Algenhoor
Auf Anfrage
Boquita
Soberbio
Auf Anfrage
library_booksYou might also like
center_focus_strongShow ads near mechevron_right

Simone MöllerFlag DE

58540 Meinerzhagen, Germany

mood No ratings yet
edit_calendar Active since 2/10/2024
SM
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 215237
update
Published: 4/22/2024
people 2 users are watching this item
remove_red_eye 0227
library_bookslisted in: