For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Body-Move Pad Show XL

83101 Rohrdorf, Germany
remove_red_eye 0105
Sold
This item has already been sold.
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Model

Horst Becker Western Pads

Condition Used - Like New
Date of purchase 2023
Rate now:
De Body Move Pad voor westernruiters - hier als showpad in het zwart. Het drukcompenserende kussen is afgestemd op Quarter Horses en paarden van vergelijkbare grootte en biedt het hoogste rijcomfort. Als showdekje is het getailleerd voor een betere beenligging en zo gesneden dat het niet onder het zadel uitsteekt. Samen met een zadeldeken is het de ideale onderlegger voor wedstrijden - maar natuurlijk is het ook een betrouwbare metgezel voor het dagelijks rijden.

Meer dan alleen een onderlegger

Seizoenen, fasen van wisselende trainingsintensiteit: paarden veranderen permanent. Daarom vertoont zelfs een goed passend westernzadel vroeg of laat kleine onnauwkeurigheden in de pasvorm, waardoor de druk van het zadel niet meer gelijkmatig wordt verdeeld. Er kunnen ook aanzienlijke drukpieken optreden tijdens de beweging, bijvoorbeeld bij paarden met veel schouderactie. Conventionele westernpads bereiken al snel hun grenzen, en er kunnen pijnlijke druk- en schuurplekken ontstaan op de rug of schouder van het paard.

In dergelijke gevallen toont een Body Move pad zijn bijzondere kracht: de pad dempt niet alleen, maar compenseert actief. De binnenzijde van het kussen bestaat uit een modern functioneel materiaal dat veel meer weerstand biedt tegen druk over een groot oppervlak dan tegen druk op specifieke punten. De onderlegger geeft plaatselijk drukpieken, maar vult de holtes tussen de rug en het zadel op een stabiele manier op. Op die manier ontstaat een volledige vormcompensatie tussen het zadel en de rug van het paard, wordt de zadeldruk volledig gelijkmatig verdeeld en kan het paard ongehinderd werken met een losse rug en vrije schouder.

Tot het comfort behoort ook een aangenaam getemperd, droog zadeloppervlak. Ook daar is voor gezorgd: het materiaal van de Body-Move pads is ademend en vochtregulerend.

Duurzaam, robuust en gemakkelijk te reinigen

Een Body-Move pad kan zich altijd aanpassen aan veranderingen in de contouren van de rug van je paard, en natuurlijk kun je het gebruiken met verschillende zadels.

Het slijtvaste en kleurvaste buitenmateriaal blijft lang mooi en kan eenvoudig worden schoongeveegd of met een slang worden afgespoten als het vuil wordt. Indien nodig kan het hele kussen ook gemakkelijk in de wasmachine worden gereinigd.

Alles wat je moet weten over de Body-Move-Pad Western - Show-Pad Quarter in één oogopslag:

Showpad voor westernzadels - ontworpen voor gebruik met een zadeldek
compenseert actief onnauwkeurigheden in de zadelpasvorm - zelfs zadeldruk zonder drukpieken
ademend en vochtregulerend
onderhoudsvriendelijk, slijtvast en kleurvast
Gemakkelijk te wassen in de wasmachine
geproduceerd in Duitsland
Afmetingen: totale lengte 73cm
tTranslated
PayPal logo accepted.
ecoI avoid plastic as much as possible when shipping my items and prefer to ship in a climate-friendly way

Barbara SchlorFlag DE

83101 Rohrdorf, Germany

mood Satisfaction: Excellent
edit_calendar Active since 2021
BS
3 years with us
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 192705
update
Last update: more than six months ago
Recently online
remove_red_eye 0105
library_bookslisted in: