For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Dream ruin (kind en beginner paard)

translated
50126 Bergheim, Germany
remove_red_eye 0778
people 4
Sold
This horse has already been sold.
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Gelding
Breed

Camargue horse

Age (years) 19
Height (cm) 156
Type Warmblood
Color Gray
Other charactics
  • Suitable for children
  • School horse
  • Stands for the farrier
  • Lunged
  • incl. horse passport
  • Reliable for trail riding
  • No eczema
  • All Rounder
  • Therapeutic use
  • Barefoot
  • Loads well
Dream ruin (kind en beginner paard) - Met pijn in het hart hebben we besloten onze geliefde ruin weg te doen.
Hij is een grijze ruin, geboren in 2003, volgens de dierenarts een Camargue (maar er staat niets over het ras in zijn paspoort). Hij heeft een lengte van ongeveer 1.55m.
Hij is fantastisch te rijden in alle drie de gangen, reageert op de fijnste hulpen en is altijd geduldig en vergevingsgezind voor veel fouten.
Hij is voor zijn vrije tijd in het Engels gereden en sinds ongeveer een jaar alleen nog maar in het land, omdat we geen binnenbak of rijbak hebben.
Ik ben er zeker van dat hij een goede opleiding heeft gehad en veel meer kan dan mijn kind of ik.
Zowel aan de longeerlijn als in het vrije werk is hij erg gefixeerd op zijn mens en doet alles als hij geroepen wordt. Hij wil altijd behagen.
Hij werd bijna uitsluitend bereden door mijn dochter (9 jaar). Hij is altijd aardig tegen haar, zelfs als ze dingen niet helemaal goed doet. Hij geeft haar altijd het gevoel dat ze een goede ruiter is.
Op het platteland is hij absoluut onverschrokken en een echte levensverzekering. Mijn dochtertje maakt ook lange ritten aan de lange teugel met hem en heeft nog nooit een ongelukje gehad.
Tot een jaar geleden ging zij regelmatig met hem mee naar school, waar hij altijd voorbeeldig was en bijna elke les de sectie mocht leiden.
Bij de smid is hij net zo braaf als wanneer hij wordt gepoetst of opgezadeld.
Al met al is er helemaal niets mis met dit paard als het gaat om de omgang met mensen.
De reden waarom we toch van hem moeten scheiden is dat hij absoluut niet met merries in de wei mag. Een jaar geleden brachten we onze paarden thuis en het bleek dat hij een Klopp hengst was. We hebben hem ongeveer een half jaar geleden laten ruinen, maar dit heeft geen verandering in zijn gedrag gebracht. Hij drijft de merries een voor een weg van de groep en bestijgt ze.
Voor hem en vooral voor onze merries betekent dit permanente stress en een verhoogd risico op verwondingen. Hij staat nu alleen in de wei, maar dat willen we hem niet blijven aandoen, temeer daar onze wei eigenlijk te klein is om een ruimte voor hem af te scheiden.
Voorheen was hij gestald in een zuivere ruinen kudde en kon daar heel goed opschieten. Zoiets zou hij nog eens nodig hebben. Ik wil niet dat hij de rest van zijn leven alleen blijft.
In de stal staat hij in een box naast een merrie, wat zonder problemen gaat. Alleen als hij in de wei is, is hij erg schuw tegenover de merries.
En dan moet nog gezegd worden dat hij een lichte beginnende artrose heeft aan de linkerachterzijde, waar hij tijdens het rijden en in het dagelijks leven geen enkele hinder van ondervindt.
Dit veroorzaakt geen extra kosten en vereist geen medicatie!
Hij gaat maar maximaal 2 uur kreupel na het werk/rijden. Na overleg met onze dierenarts, kan hij nog steeds normaal bewogen worden. In feite moet hij regelmatig worden geoefend juist vanwege de artrose. Na het rijden of werken, gaat hij bij de hooiruif staan en haalt het gewicht van zijn been af tot hij weer beter is. Tegen etenstijd, kan hij al weer rennen.
Indien nodig, kunnen we hem al zijn accessoires geven voor een extra €600. Het is een Wintec zadel in zeer goede staat, zijn snaffle, een aantal zadeldekjes (veel Felix Bühler) halsters, touwen, enz.

Ik kan hem ook binnen een straal van ongeveer 100 km brengen, volgens afspraak.

Alleen serieuze vragen en houd hem alsjeblieft niet waar hij maar 2-3 uur per dag naar buiten kan.
tTranslated

SarahFlag DE

50126 Bergheim, Germany

mood No ratings yet
edit_calendar Active since 2021
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 183202
update
Published: 9/4/2022
Recently online
people 4 users are watching this item
remove_red_eye 0778
library_bookslisted in: