For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Max Benz Dressuurzadel Grand Prix Special 17,5 inch bruin mono flap

translated
46514 Schermbeck, Germany
remove_red_eye 0562
Sold
This item has already been sold.
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Model

Max Benz Dressage Saddle

Seat size 17.5"
Colour  Brown
Condition Used - Damaged
Rate now:
Max Benz Dressuurzadel Grand Prix Special 17,5 inch bruin mono flap - Aangeboden wordt een ouder bruin monoblate dressuurzadel van het edele merk Max Benz. Het zadel heeft mij vele jaren trouw vergezeld en is volledig bruikbaar. De zitting is 17,5 inch. Zelfs na al die jaren is het zadel nog in originele staat. De breedte van de slokdarm moet ergens tussen 30 en 32 liggen. Het is niet in het zadel gestempeld. Het zadel heeft altijd op een smal, ca. 1,70 m lang warmbloed gelegen. "Helaas heeft mijn paard veel spieren gekregen, zodat het zadel nu iets "bergop" ligt. Daarom moet ik er met een bezwaard hart afscheid van nemen.
Helaas is de overgang van de zadelklep naar de schouderpanelen aan de onderzijde los. Volgens de zadelmaker is het leer van het paneel gewoon poreus geworden door ouderdom. Hij adviseerde mij destijds om het niet te lijmen om schurende randen voor het paard te voorkomen. Ik heb het zadel altijd gebruikt met een normaal zadeldek. Het is nooit verder gescheurd. Ik heb geprobeerd de vlekken op de foto's zo goed mogelijk te laten zien. Ondanks deze ouderdomssporen is het zadel volledig bruikbaar en geeft het een ongelooflijk veilig zitgevoel met een optimaal nauw contact met het paard. Ik heb de hoofdstellen twee jaar geleden laten vernieuwen. Ze zijn in goede staat.
Ik denk dat het zadel nog goed gebruikt kan worden. Het kan ook gebruikt worden voor het inrijden van jonge paarden. Kijk er zelf maar eens naar. Het voorwerp bevindt zich in Schermbeck.
tTranslated
PayPal logo accepted.
alleen inzameling na voorafgaande inspectie
tTranslated

VanessaFlag DE

46514 Schermbeck, Germany

mood No ratings yet
edit_calendar Active since 2020
V
4 years with us
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 153806
update
Last update: more than six months ago
remove_red_eye 0562
library_bookslisted in: