For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Mylers Toklat bit (MB 04) 15,2cm - ongebruikt

translated
59348 Lüdinghausen, Germany
remove_red_eye 0063
89,00 OBO
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Size 15cm
Condition New
Shipping Possible
Rate now:
Mylers Toklat bit (MB 04) 15,2cm - ongebruikt - Ik plaats hier de tekst van de fabrikant om de werking een beetje uit te leggen:
Myler level 2 bitten oefenen door hun ontwerp minder druk uit op de tong en bieden iets meer tongvrijheid, maar in vergelijking met level 1 bitten oefenen ze meer druk uit op de tralies. Niveau 2 bitten werken zonder te knijpen.
Ze zijn speciaal ontworpen voor meer gevorderde paarden en ruiters die langzaam rijden met meer druk op de spijlen en minder druk op de tong.
Let op: te vroege en sterke druk op de tralies kan leiden tot kneuzingen en blessures.

Mondstuk:
Het mondstuk MB 04, niveau 2, rolt naar beneden op de tong en de stangen. Het is een uitstekende overgang van bitten van niveau 1 naar niveau 2.
Het is geschikt voor een grote variëteit aan paarden: onervaren paarden, reeds getrainde paarden die voor het eerst met Myler bitten gereden worden of als bit voor paarden die een langere rijpauze achter de rug hebben.

Vergeleken met het MS 02 mondstuk (niveau 1) heeft de MS 04 een kleine opening en biedt daardoor een kleine tongvrijheid, maar oefent druk uit op de stangen en lippen. Door de kromming in de zijstangen van het mondstuk draait het mondstuk op de tong als de teugels worden gepakt en rust het op de stangen en lippen zonder ze af te knellen of af te knellen. Tegelijkertijd creëert de kromming van het mondstuk meer ruimte voor de tong onder het bit.
Het mondstuk is dubbelgebroken en heeft een brede manchet met een geïntegreerde roller (vergelijkbaar met een Billy Allen). Deze manchet met roller werkt op het midden van de tong en rolt er naar beneden op. De twee zijkanten van het mondstuk bewegen onafhankelijk van elkaar, waardoor de ruiter de ene kant van het bit van de tong af en naar het mondstuk toe kan bewegen. Hierdoor kan één kant van het paard worden geïsoleerd en één schouder worden opgetild.
De manchet met roller verdeelt de teugeldruk zachter dan een traditioneel mondstuk met dubbele verbinding.
Wanneer er druk wordt uitgeoefend op beide teugels, wordt er gebruik gemaakt van de interactie van knijpen, beperking en belonende ontlasting; het notenkraker effect is vrijwel geëlimineerd door het ontwerp van het bit.
De wals is met name nuttig voor het kalmeren van paarden met een onrustige mond.

Wangstuk:
De eggbutt ringen van het bit werken direct wanneer de teugels worden opgepakt, de identieke druk op de teugels wordt doorgegeven aan de paardenmond. Het signaal is duidelijker dan met een los O-ring bit en het olijfhoofdontwerp voorkomt stress op de tong. De rechte kant van de olijfhoofdring kan niet door de paardenmond worden getrokken en knelt daarom niet.

Tekst van de fabrikant.
tTranslated
PayPal logo accepted.
Verzending via DHL (+3,90 ) of afhalen
tTranslated
ecoI avoid plastic as much as possible when shipping my items and prefer to ship in a climate-friendly way

PferdefreundinFlag DE

59348 Lüdinghausen, Germany

mood No ratings yet
edit_calendar Active since 7/1/2024
Profile picture Pferdefreundin
library_booksYou might also like
center_focus_strongShow ads near mechevron_right
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 224055
update
Last update: 7/1/2024
Recently online
remove_red_eye 0063
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: