For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

HBS Dressuurzadel medium Johanna 2 18 inch bruin

translated
88364 Wolfegg, Germany
remove_red_eye 0054
1.600,00 OBO
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Model

HBS Dressage Saddle

Colour  Brown
Condition Used - Very Good
Date of purchase 2020
Your rating
HBS Dressuurzadel medium Johanna 2 18 inch bruin - Met pijn in het hart verkoop ik mijn HBS dressuurzadel 18 inch half diep, gedoubleerd, kalfsleer. Het zadel is in prima staat behalve onder de zadelklep, zie foto. Nieuwprijs was 2995,- Euro factuur is nog beschikbaar.
Altijd aanpasbaar!
Afneembare knierollen klein en groot beschikbaar

Conventionele zadels met slokplaten laten niet voldoende beweging toe in de schouderpartij. Bovendien zijn de slokdarmplaten aangepast aan een specifieke trainings- en spierconditie en kunnen ze maar beperkt worden veranderd. Als de slokdarmplaten asymmetrisch zijn aangepast aan een paard omdat het verschillende monnikskapspieren heeft, kunnen deze spieren helemaal niet veranderen door veranderingen in training, hoefcorrectie, etc., omdat de aangepaste slokdarmplaat dit niet toelaat.

De zadelbomen van meer dan 90% van de paarden zijn "standaard zadelbomen", met korte ruggen, smalle of bijna geen schoft, schuine ruggen, lange ruggen, eenzijdig gespierde ruggen, verschillende schouderkenmerken...

Wat is er anders?
Het HBS zadel heeft geen vaste slokplaat, maar is onafhankelijk aan beide zijden en kan op elk moment worden aangepast aan de schouders. Schoudervrijheid. Bovendien zijn er stalen veren die onafhankelijk van elkaar openen. Een nieuw ontwikkeld opvulsysteem zorgt ervoor dat het gewicht van de ruiter gelijkmatig wordt verdeeld over het hele contactoppervlak van het zadel.
Dit betekent dat het zadel zich vormt naar elke beweging van het paard.
Ongelijke spierontwikkeling wordt dus door het zadel op het juiste moment geëgaliseerd zonder de aandoening te fixeren. Dit betekent dat spieren opnieuw kunnen worden opgebouwd zonder dat het zadel voortdurend moet worden aangepast. Zelfs veranderingen in het gewicht van het paard door ziekte/zomer/winter spelen geen rol meer in de pasvorm van het zadel!
Tegelijkertijd houdt het zitvlak rekening met de anatomische drukpunten van het bekken van de ruiter. Dit betekent dat elke ruiter met gemak precies verticaal zit.
Dit zadel werkt op bijna elke paardenrug
Vooral voor jonge paarden creëert dit de ideale omstandigheden om vanaf het begin sterke spieren op te bouwen, die ze nodig hebben om hun ruiter pijnloos te begeleiden naar de hogere klassen van de paardensport.
Het HBS zadel maakt het mogelijk om de ruiter in balans te brengen zonder de beweging van het paard te beperken. Het kan nu zijn rug buigen en een nieuw niveau van schoudervrijheid bereiken, ongeacht het trainingsniveau, de rijstijl, het ras of het type paard. Dit betekent dat elke sportactiviteit individueel kan worden uitgevoerd.
Vooral springruiters zullen het waarderen dat tijdens de landingsfase niet het volledige gewicht van de ruiter via de slokdarmplaat wordt overgebracht op de schoudergordel van het paard, maar in plaats daarvan gebruik wordt gemaakt van een flexibel kussensysteem dat de kracht zachtjes overbrengt op de trapeziusspieren.
De landingspijn van springpaarden behoort nu tot het verleden.
tTranslated
PayPal logo accepted.
ecoI avoid plastic as much as possible when shipping my items and prefer to ship in a climate-friendly way

AnnettFlag DE

88364 Wolfegg, Germany

mood No ratings yet
edit_calendar Active since 2021
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 222399
update
Last update: 6/8/2024
Recently online
remove_red_eye 0054
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: