For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

IJslandse ruin noodgeval

translated
1180 Wien, Austria
remove_red_eye 0448
people 5
Free
Gender Gelding
Breed

Icelandic horse

Show 71 ads from 650,00 €
chevron_right
Age (years) 22
Height (cm) 133
Type Pony / Small Horse
Color Black
IJslandse ruin noodgeval - Hallo!

22 jaar oude, 1.33m isi ruin met copd is dringend op zoek naar een plaats om te wonen, zodra hij terug aan de medicatie is en bereden kan worden.

Hij is een noodgeval, de hitte dit jaar en de minder dan ideale omstandigheden waarin hij wordt gehouden hebben hem al een paar weken te pakken, maar nu zijn mijn omstandigheden plotseling veranderd en ik ben bang dat ik binnenkort niet eens meer in staat zal zijn om de dierenartskosten te betalen, en hij heeft dringend een diergeneeskundige behandeling nodig. hij krijgt momenteel alleen slijmoplossers en longspasmodica, maar moet nu in de zomer cortisone enz. krijgen.

hij heeft copd en een hooistofallergie en kan moeilijk tegen de hitte. we zijn ruim 3 jaar geleden van stal veranderd, hij was 1,5 jaar symptoomvrij en fit, maar geleidelijk aan begon hij weer problemen te krijgen en ik geloof gewoon niet dat hij hier oud kan worden zonder te lijden, vooral omdat ik niet langer de financiële middelen of enige steun heb. zoals typisch is voor import-isi, zijn de muggen ook een probleem voor hem en hij heeft sinds afgelopen zomer last van schuurplekken.

Hij staat momenteel in een kleine "kudde jongens" in een open stal en krijgt nat hooi en kleine "steunpoeders" enz. voor de zomer. 2/3 van het jaar lukt het hem zonder hoesten en pompen, maar in de verharingsperiode, zoals nu in de zomer, heeft hij het moeilijk.
reksi is driekwart jaar onbeslagen geweest. lange tijd heeft hij 's nachts in een box gestaan, maar dat werkt alleen als hij en iedereen om hem heen geen strobedding hebben - we hebben liever een open stal of 24/7 wei!

sinds een jaar of twee werk ik alleen nog maar met hem op de grond vanwege tijdgebrek en zijn longen, maar met de juiste behandeling zei een dierenarts in de herfst dat hij nog wel berijdbaar zou kunnen zijn. hij kent werk op de grond, in de wei (alleen of samen, dan racet hij graag) maar doet ook regelmatig aan klassieke gymnastiek in de bak (al is hij absoluut een beetje een gym moppie). hij is een 5 gangen paard, maar ik heb hem alleen ooit op 3 of af en toe 4 gangen gereden.

hij is ook dol op kinderen, mijn neefjes en nichtjes en buurkinderen (van 3-13 jaar) leren al jaren met hem omgaan en rijden. hij is altijd een lammetje met kinderen (ook al is hij soms een ponyhengst uit een prentenboek), terwijl hij met ervaren ruiters graag de wannabe-tiener uithangt:)
helaas houdt hij niet van auto's en tractoren, of iets anders dat erg luidruchtig is, maar dat is geen groot probleem. tijdens het rijden of op het erf ontwijkt hij het voertuig voor een paar meter en krijgt veel lof, daarna is dat verleden tijd :) ik stap meestal toch uit als er tractoren in de buurt komen, hij voelt zich dan gewoon meer op zijn gemak!
verder zijn de hoefsmid, dierenarts etc geen probleem, hij heeft ook 3,5 jaar in een gemengde kudde gestaan, dat werkte ook, hoewel hij graag een beetje op "zijn" merries let:)

Ik ben wanhopig en heb nooit gewild dat het zover zou komen, maar mijn leven is zo plotseling veranderd en het is niet meer mogelijk, ik zou dankbaar zijn voor tips en advies!
zijn hele "inventaris" aan zadels etc. gaat natuurlijk mee!

schrijf me alsjeblieft als je vragen hebt ik hoop dat ik je de belangrijkste dingen heb verteld!

alvast bedankt,

mia en reksi
tTranslated

MiaFlag AT

1180 Wien, Austria

mood No ratings yet
edit_calendar Active since 7/23/2024
M
speed5 users are already watching this item!
library_booksYou might also like
center_focus_strongShow ads near mechevron_right
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 225280
update
Published: 7/24/2024
Recently online
people 5 users are watching this item
remove_red_eye 0448
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: