For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Knappe, ongebruikte ruin met veelbelovende stamboom

translated
5163 Mattsee, Austria
remove_red_eye 0037
10.000,00 OBO
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Gelding
Breed

German Sport Horse

Show 49 ads from 3.000,00 €
chevron_right
Age (years) 4
Height (cm) 170
Type Warmblood
Color Gray
Discipline
  • Leisure
  • Jumping
  • Eventing
Other charactics Broken-in
Knappe, ongebruikte ruin met veelbelovende stamboom - Om privéredenen wil ik helaas weer afscheid nemen van mijn huidige 4-jarige ruin Darius W. Ik heb hem pas in december 2023 gelongeerd en rechtstreeks bij de fokker rauw gekocht, hem eerst vanaf de grond bewerkt/gedesensibiliseerd en vanaf januari 2024 voorzichtig ingereden. Sindsdien leeft hij in een groep ruinen in een open stal, waar hij een lagere rangorde heeft. Hij is geschoeid met ijzers aan de voorkant en synthetische schoenen aan de achterkant. Hij is voor het laatst gezien door een tandarts in 02/2024, is regelmatig ontwormd en krijgt constant mineraalvoer. Darius heeft een zeer goede stap, een echte maar niet hypermobiele draf en een geweldige, grondoverwinnende galop. Zijn gangen zijn comfortabel om te zitten. Bij het vrijspringen toont hij zich vaardig en met potentie voor de sport op hoog niveau. Natuurlijk zoekt hij, in overeenstemming met zijn leeftijd, af en toe zijn grenzen op, maar tot op heden is hij nooit venijnig of oncontroleerbaar geworden. Hij is altijd vriendelijk en openhartig. Hij kent dubbele activering, dubbele longe, vrijspringen, springen over hindernissen aan de hand/longeer (water, greppels, op/neer springen, piggy backs, barrel jumps, etc.), een paar elementen van een parcours (brug, band, etc.) en heeft er duidelijk plezier in. Ik heb hem al vroeg off-road gereden (dit was voorlopig mijn focus), wat hij zowel alleen als in gezelschap kent, en hij is daardoor al geconfronteerd met wild, koeien, melkwagens, een aantal landbouwmachines, honden enz. Ik werk pas sinds kort onder het zadel in de rijbak, waar hij heel goed aan de hand te rijden is, maar nog vrij groen achter de oren is. Tot nu toe hebben we alleen over een boomstammetje gesprongen tijdens het buitenrijden, en hij weet ook hoe hij het water in moet rijden. Hij heeft nog niet onder het zadel in de bak gesprongen. Tot nu toe doet hij constant cavalettiwerk aan de longeerlijn, één keer per week.
Ik zou hem graag in goede handen zien met ervaring met jonge paarden.
Tot nu toe heb ik hem voornamelijk gereden (170 lang, weegt ongeveer 65kg), een vriendin heeft hem ook alleen meegenomen en mijn dochter van 1 mag op zijn rug zitten. Hij heeft dus nog nooit iemand weggejaagd, is nog nooit opgestegen of iets dergelijks.
Uit consideratie voor zijn uitsluitend goede ervaringen onder het zadel en om het rijtoerisme op afstand te houden, is een proefrit alleen mogelijk als er een serieuze koopintentie is en ik inzicht heb gekregen in hoe de ruiter rijdt (bijv. video's, etc.).
Hij is rechtstreeks van de fokker naar mij gebracht in een kleine paardentransporter (kleine vrachtwagen), waar zogenaamd geen problemen waren. Hij stapt gewillig in een trailer met 2 paarden, maar heeft duidelijk nog stress (zweten, trillen) tijdens het rijden. Je moet je er dus van bewust zijn dat trailerrijden nog steeds routine en vertrouwen vereist.
Hij heeft onlangs een acute hoornvliesontsteking gehad. Het rapport van de dierenarts is beschikbaar. Voor de rest heeft hij geen ziektes waar ik weet van heb.
Klein verkooponderzoek vanaf november 2023 is beschikbaar.
AKU kan natuurlijk altijd uitgevoerd worden bij de dierenarts die u vertrouwt.
Voor meer informatie of video's kunt u contact met mij opnemen (i.v.m. telefonische bereikbaarheid voorlopig via whats app).
Darius wordt regelmatig bewerkt op een manier die geschikt is voor jonge paarden en blijft voorzichtig getraind. We beladen hem wekelijks voor trainingsdoeleinden en om zijn vertrouwen in het trailerrijden op te bouwen.
tTranslated
Pedigree
Desirao xx
Acatenango xx
Desidera xx
Surumu xx
Aggravate xx
Shaadi xx
Diasprina xx
Pia
Corallo
Pilla
Corrado I
B-Loretta
Pik Boy
Jasmin
library_booksYou might also like
center_focus_strongShow ads near mechevron_right
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 230339
update
Published: 10/4/2024
Recently online
remove_red_eye 0037
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: