For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Nieuw droomhuis gezocht voor IJslandse merrie (8 jaar)

translated
3043 Uettligen, Switzerland
remove_red_eye 0262
5.145,62 OBO
CHF 5'000.00
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Mare
Breed

Icelandic horse

Show 67 ads from 650,00 €
chevron_right
Age (years) 8
Height (cm) 139
Type Pony / Small Horse
Color Black
Other charactics
  • Broken-in
  • Barefoot
  • No eczema
  • Reliable for trail riding
  • Home more important than price
Nieuw droomhuis gezocht voor IJslandse merrie (8 jaar) - Met pijn in het hart zijn we op zoek naar een nieuw thuis voor onze merrie Gjola.

Gjola is 8 jaar oud, opgegroeid in IJsland en geëxporteerd naar Duitsland toen ze ongeveer 5 jaar oud was. We vonden haar bij de dealer en waren meteen verliefd op haar vanwege haar nieuwsgierige en mensgerichte karakter.

In de afgelopen 2 jaar hebben we veel met haar gewerkt, gereden, gewandeld, handpaard gereden. Ze kent alles. Het is echter ook gebleken dat ze zich snel verveelt en dan een eigen willetje ontwikkelt. Gjola is heel intelligent. Dit is precies wat haar zo uitdagend maakt om mee te werken. Ze wil en heeft de volledige aandacht nodig van haar verzorger, die haar met liefdevolle consequentie laat zien dat het leuk is om met mensen te werken.
Daarom zien we haar momenteel meer als een soort projectpaard voor iemand met paardenervaring, niet als beginners- of kinderpony.
Maar als je eenmaal haar vertrouwen en respect hebt verdiend, zien we haar als een geweldige partner. Ze is absoluut onbevreesd, vooral in de wei, en zelfs het erf alleen verlaten is geen probleem.
Helaas kunnen we haar geen recht doen en willen we graag iemand die het leuk vindt om elke dag met dit geweldige paard te werken.

Qua gangen is Gjola momenteel 3 gangen door haar training. Beide ouders hadden goede tölt, dus dit zal zich waarschijnlijk laten zien met verdere training. Op dit moment hebben we hier echter nog niet aan gewerkt.
Ze heeft een goede voorwaartse beweging met een mooie stap, een comfortabele draf en een uitzonderlijke galop.

In de kudde is Gjola meer in het midden te vinden. In het begin is ze wat op zichzelf, maar dan vindt ze haar plek. Ze kan het goed vinden met merries, ruinen en ezels. Ze kent ook honden (niet haar favoriete partners, maar ze worden geaccepteerd), koeien, katten en ganzen. Tractoren bezorgen haar ook geen stress, want ze woont momenteel op een boerderij.

Ze is sinds we haar hebben altijd blootsvoets geweest en haar hoefkwaliteit is altijd goed geweest. Ze wordt bereden met hoefschoenen aan de voorkant. Tot nu toe heeft ze geen tekenen van eczeem. Als haar vacht verandert, krabt ze een beetje aan de basis van haar staart. Ze heeft nooit wondjes gehad. In de zomer wordt ze regelmatig bespoten of draagt ze een vliegendeken. Ook heeft ze in de zomer consequent een vliegenmasker nodig omdat haar hoofd gevoelig is.
Gjola is gevaccineerd tegen tetanus en influenza. Haar gebit wordt één keer per jaar gedaan, de laatste osteopathische behandeling was in april van dit jaar.

We zijn op zoek naar het perfecte thuis voor Gjola, waar ze zich kan ontwikkelen en haar volledige potentieel kan realiseren. We zijn verdrietig omdat we haar dat niet kunnen geven. Daarom wordt ze nu verkocht voor een zeer aantrekkelijke prijs. Gjola is nu in verdere training om aan de huidige problemen te werken. De prijs zal stijgen met verdere training. Over het algemeen stellen we echter plaats boven prijs.

Als je meer wilt weten of Gjola wilt leren kennen, neem dan contact met ons op. We geven je graag persoonlijk meer informatie. Een bezoek is altijd mogelijk.
tTranslated

PaulineFlag CH

3043 Uettligen, Switzerland

mood No ratings yet
edit_calendar Active since 6/2/2024
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 222405
update
Published: 6/6/2024
Recently online
remove_red_eye 0262
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: