For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Stübben Easy Controll 14cm D-ring bit

translated
53894 Mechernich, Germany
remove_red_eye 0024
people 1
45,00 OBO
Send price offer
Model

Stübben Easy Control
Show 5 ads from 20,00 €
chevron_right

Condition Used - Like New
Date of purchase 2023
Shipping Possible
Rate now:
Stübben Easy Controll 14cm D-ring bit - Te koop als nieuw Stübben Easy Control D-Ring bit in 14 cm. Ik heb het alleen getest omdat mijn paard graag af en toe op het bit gaat liggen en dan extreem sterk wordt. Omdat we een andere oplossing hebben gevonden, wordt het nu verkocht. Het bit verandert in een stang als er te veel druk op wordt uitgeoefend, maar is als een normaal dubbelgebroken bit als er licht/normaal op geleund wordt. Bijgevoegd is de beschrijving van Stübben zelf:

Stübben STEELtec Easy Control D-ring snaffle 14 mm

Naar de punt

Fabrikant: Stübben STEELtec

Materiaal: Roestvrij staal

Zijdeel: D-ring

Mondstuk: dubbel gebroken

Hardheid:

Bitdikte: 14mm

Grootte: 14cm

De bitten van Stübben STEELtec zijn met de grootste zorg geselecteerd en gemaakt van de beste materialen. Vandaag laten we je graag nader kennismaken met het Stübben STEELtec Easy Control D-ring snaffle bit 14 mm | 85x60 mm | 14 cm uit het Stübben STEELtec assortiment:

Het Stübben STEELtec Easy Control D-ring snaffle bit 14 mm | 85x60 mm | 14 cm is gemaakt van roestvrij staal en heeft D-vormige ringen als middelpunt. Het mondstuk van dit bit is dubbelgebroken. Het bit heeft een afmeting van 14 centimeter. De mondstukmaat van 14 centimeter is geschikt voor warmbloedpaarden.

Dikte bit

Het bit is 14 mm dik, gemeten op het dikste punt ter hoogte van de lippen van het paard. Het is daarom meer een middelmatig dik mondstuk.

Ter vergelijking: de standaarddikte voor een normaal warmbloedpaard ligt tussen 16 mm en 18 mm. Voor pony's ligt deze waarde dichter bij 10 mm tot 14 mm. Zeer grote warmbloeden, koudbloeden en Shire Horses hebben meestal iets dikker dan 18 mm nodig. Een dikte van 12 mm is meestal geschikt voor een pony.

Let bij het kiezen van de bitdikte en -grootte op de anatomische kenmerken van de paardenmond. Je kunt met je vingers testen hoeveel ruimte er is tussen de tong en het gehemelte.

Bitmateriaal

Roestvrij staal

Het meest gebruikte materiaal voor bits is roestvrij staal. Roestvrij staal is verkrijgbaar in verschillende samenstellingen en bestaat uit staal en verschillende metalen. Staal daarentegen is ijzer dat gemengd is met koolstof.

Om roestvrij staal te verkrijgen, wordt het staal gemengd met verschillende metalen om verschillende legeringen te vormen. De meest gebruikte legering voor roestvrijstalen bits bestaat uit staal, chroom en nikkel.

Informatie over de fabrikant

Mondstuk

dubbel gebroken

Het dubbelgebroken mondstuk is een van de populairste mondstukken op de markt. Dit mondstuk heeft twee gewrichten, is meer naar de mond gevormd en ligt iets losser in de paardenmond. Dit bit oefent druk uit op de tong, de tralies en de mondhoeken. Let op met smalle onderkaken! De gewrichten kunnen op de tralies drukken als de onderkaak smal is. Vergeleken met een enkelgebroken bit oefent dit bit meer druk uit op de tong.

Zijstuk

D-ring

De kenmerken van dit bit maken het ideaal voor jonge paarden die nog wat onervaren zijn. De vorm en het gewicht van de zijstukken zorgen voor een rustige en comfortabele positie in de mond. De vorm van de D-vormige ringen zorgt voor optimale zijdelingse steun. De grote ring vergemakkelijkt een goede en stabiele teugelcontrole. De grotere ringen zorgen voor iets meer hefboomwerking op de nek.
tTranslated
PayPal logo accepted.
ecoI avoid plastic as much as possible when shipping my items and prefer to ship in a climate-friendly way

EileenFlag DE

53894 Mechernich, Germany

mood No ratings yet
edit_calendar Active since 2022
Profile picture Eileen
2 years with us
library_booksYou might also like
center_focus_strongShow ads near mechevron_right
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 227106
update
Last update: 8/23/2024
Recently online
people 1 user is watching this item
remove_red_eye 0024
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: